• Toimitus

Aku Louhimies ohjaa Omerta 6/12 -leffan loppuun

OMERTA 6/12 -toimintatrillerin kuvaukset alkoivat lokakuussa. Kuvausten ensimmäisten viikkojen aikana elokuvan ohjaaja-tuottaja-käsikirjoittaja Antti J. Jokinen sairastui ja jäi sairauslomalle. Tästä johtuen Jokinen ei jatka ohjaajana eikä taiteellisesti vastaavana henkilönä. Jokisen korvaa ohjaaja Aku Louhimies, jonka on määrä tehdä elokuva valmiiksi.


Alunperin tuotannossa on ollut yhtäaikaisesti kaksi elokuvaa, Omerta 6/12 ja Omerta 7/12, sekä televisiosarja. Tuotantoyhtiö on nyt päättänyt, että suunnitellun kahden elokuvan sijaan tuotetaankin vain yksi elokuva.


Cinematicin toimitusjohtaja Sara Norberg:

”Ohjaajavaihdosta ei tehdä kevyin perustein. Tässä tapauksessa vaihdos oli välttämätön tuotannon jatkuvuuden turvaamiseksi. Aku Louhimies on juuri oikea valinta uudeksi ohjaajaksi. Hänellä on kokemusta isoista kansainvälisistä suurtuotannoista sekä toimintakohtauksien tekemisestä. Olemme iloisia, että hän on suostunut ottamaan pestin vastaan. Louhimies on hypännyt kesken tuotannon hyvin vaativaan paikkaan."

Omerta-tuotanto on Antti J. Jokisen ideoima ja ennen sairauslomaansa myös pitkälle hänen tuottamansa ja johtamansa hanke. Elokuvan tuotantoyhtiö on Jokisen perustama ja osaomistama Cinematic Productions S, jonka toimitusjohtaja on Sara Norberg.

Omerta 6/12 perustuu Ilkka Remeksen bestselleriin 6/12 (WSOY, 1992). Alkuperäisen käsikirjoituksen ovat tehneet Antti J. Jokinen ja Mika Karttunen. Viimeisimmän käsikirjoituksen on kirjoittanut Jari Olavi Rantala. Omerta 6/12:n päähenkilö on Max Tanner, jota näyttelee Jasper Pääkkönen.

TULOSSA